W piątek 19 kwietnia "Jeżyki" poznawały walory zdrowotne i smakowe marchewki. Był konkurs obierania warzywa, a potem przygotowanie i degustacja marchewkowego soku.
Jeżyki zrealizowały w miesiącu marzec kolejny temat projektu "Witaminki". Dzieci zapoznały się z cebulą. Jej właściwościami oraz rodzajem jej zastosowania. W sali stworzyliśmy własny mały ogródek. Starszaki sadziły różnego rodzaju cebulki do własnoręcznie ozdobionych doniczek. Były to m.in. cebulki kwiatowe oraz dymki. Codziennie będziemy obserwować efekty naszej hodowli roślin.
12 lutego JEŻYKI realizowały projekt "Witaminki". Tym razem zajęcia dotyczyły POMIDORA. Dzieci dowiedziały się o różnych rodzajach pomidorów oraz o przetworach z nich zrobionych. Między innymi była to passata pomidorowa,baza pizzy włoskiej. Przy okazji "Dnia Pizzy" Jeżyki zrobiły pizzę ze swoimi ulubionymi składnikami. Tego dnia było ciekawie i pysznie.
23 listopada w ramach realizacji projektu Witaminki, Jeżyki poznawały walory gruszki.
Realizacja projektu "Witaminki" w "Jeżach"